Over Marloes Heideveld

Marloes HeideveldAls geboren en getogen Groninger ben ik redelijk nuchter en houd ik ervan als dingen helder en duidelijk zijn. Dan weet ik maar waar ik aan toe ben. Ik neem je bij deze  kort mee over wie ik ben, waar ik vandaan kom en waarom ik doe wat ik doe zodat ook jij weet wat je aan mij hebt.

Sinds jongs af aan vraag ik me af waarom en hoe de maatschappij werkt. Waarom volgen we allemaal de (informele) regels en doet niet iedereen gewoon waar hij of zij zin in heeft? Waarom doen mensen soms dingen waarvan ze weten dat het niet goed voor ze is? De waarom vraag stellen, daar ben ik wel van.

In 2008 ben ik in Groningen begonnen met de Bachelor International Business & Management. Ik hield van het studentenleven en alles wat Groningen te bieden had, maar ik vroeg me tegelijkertijd ook af of organisaties en bedrijven niet misschien een grotere doelstelling zouden kunnen of moeten hebben dan alleen de economische en financiële waarde vergroten. En misschien vroeg ik me dat ook wel af voor mijzelf. 

In 2012 werd mij het antwoord gegeven. Terwijl ik voor een uitwisseling in Frankrijk zat werd mijn moeder ziek. Ik ben een jaar gestopt met studeren en heb het opleidingsinstituut waar zij werkte tijdelijk ondersteund in haar afwezigheid. In de tijd dat ik daar de wereld van systemisch werk leerde kennen werd mijn moeder niet beter. Tijdens haar afscheid leerde ik dat mensen je niet herinneren om de goede baan die je had of de prestaties die je hebt geleverd, maar om wat voor betekenis je hebt gehad in hun leven en het gevoel dat jij ze gaf. Dat je er bent als het nodig is en oprechte aandacht hebt voor iemand en zijn of haar situatie.

Gesterkt in mijn overtuiging dat het meest waardevolle dat je kan geven een gevoel van betekenis is, ging ik op zoek naar hoe dat ook op een collectieve manier kan, bijvoorbeeld als organisatie of overheid. Zo ben ik in 2013 bij de Master Global Business & Stakeholder Management -nu Global Business & Sustainability – gekomen op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze Master had een sterke focus op duurzaamheid, circulaire economie en de gevolgen van klimaatverandering. Onderwerpen die ik had gemist tijdens mijn Bachelor en waarvan ik geloof dat ze waarde kunnen toevoegen aan de samenleving, naast puur en alleen economische voorspoed.

In 2017 heb ik de internationale opleiding Systeem Dynamiek in Organisaties afgerond bij het Bert Hellinger Instituut Nederland en ben ik begonnen met werken bij Randstad Nederland. Op dit moment ben ik bij Randstad Global in dienst als implementatie specialist en product owner en heb ik ook de opleidingen Systemisch Coachen en de Masteropleiding Organisatie Opstellingen bij het Bert Hellinger Instituut voltooid.

Verder houd ik me graag bezig met hardlopen, boeken lezen, suppen en wielrennen op een nogal amateuristisch niveau. Ik breng graag een bezoekje aan het Noorden om familie en vrienden te zien en om door de binnenstad van Groningen te struinen. Als er iets te vieren valt of juist als het even tegen zit kan ik altijd terecht bij mijn vriend, vader of broertje. Zij steunen mij onvoorwaardelijk, maar zorgen er bovenal voor dat ik met twee voeten in de klei blijf staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

Marloes Heideveld

Marloes Advies - Loopbaanadvies, organisatieadvies en trouwambtenaar

Copyright © 2021 Marloes Heideveld